уторак, 29. новембар 2011.

Kristali

Kristali imaju moć zaštite i isceljivanja. Delovi prirode. U našim rukama. Mislim da pre svega moramo učiti o njima. Kažu da pri kupovini kristala sledimo naš unutrašnji osećaj jer bi svako automatski trebao izabrati kristal koji mu odgovara. Pre nego što ih kupimo, držimo ih na kratko u rukama ne bi li dobili povratnu reakciju. Ukoliko osetite toplu energiju, uzmite ga. Kristale možemo držati u svom domu na mestima gde često boravimo ili ih nositi u obliku nakita.

"Ovde je popis 22 kristala i dragog kamenja koji su medu najkorisnijima, a lako se mogu nabaviti.
Ahat: Ovaj kamen dolazi u mnogo boja, uključujući i crvenu, plavu i boju mahovine. Podstiče hrabrost, jača telo i um, poboljšava cirkulaciju i pomaže debelom crevu i gušterači u radu. Povezan je uz čakru solarnog pleksusa.
Aleksandrit: Na prirodnom svetlu je duboke zelene boje, a pod  osvetljenjem daje ružičastu nalik na boju maline. Rusi ga nazivaju »kamenom dobrog značenja « a vrlo je delotvoran pri isceljivanju, smirivanju i osvežavanju nervnog sistema, optimizma i duhovnih uvida i podizanju pouzdanja. Povezuje se uz krunsku čakru.
Jantar: Jantar je fosilizirani sok drevnog drveća a dolazi nam u raznim nijansama žute boje. Dobar je za poboljšanje memorije, otklanjanje bolova u grlu i grudima, podsticanje energije i hrabrosti i pomaže pri dnevnim naporima. Povezuje se uz čakru solarnog pleksusa.
Ametist: Ametist javlja se u ljubičastim bojama. Tradicionalno se smatra da leči pijanstvo, i da također ojačava imunitet i čisti krv. Pomaže protiv teskobe i povećava intelektualne sposobnosti i intuiciju. Dobar je kamen za meditaciju a povezuje se s krunskom čakrom.
Akvamarin: Akvamarin javlja se u mnogim nijansama plave boje. Dobar je za čišćenje i uravnotežavanje osećaja, a također i za jačanje bubrega, jetre, slezine i štitnjače. Odličan je za meditaciju a podstiče smirenost i duboki osećaj mira. Povezuje se uz grlenu čakru.
Karnelion: Ovo je narandžasto-crvena varijanta kalcedona. Dobar je za podsticanje energije i odličan za čišćenje krvi i pročišćavanje sistema, a pomaže pri povezivanju unutrašnjih i spoljašnih aspekata ličnosti i smanjivanju teskobe. Odličan je za meditaciju, pozitivno razmišljanje i vizualizaciju, a njegove moći se pojačavaju kada ga udružimo s ametistom. Povezuje se uz sakralnu čakru.
Dijamant: Najpoznatiji je u svom bezbojnom obliku ali neki dijamanti mogu biti ružičasti, žuti, plavi i zeleni. Sjajan kamen za iscjeljivanje; raspršuje negativnost, čisti tielo i povećava duhovnu svesnost. Povezan je sa svim čakrama.
Smaragd: Ovaj divni zeleni dragulj deluje smirujuće, dobar je protiv nervnih napetosti, visokog krvnog pritiska i očnih problema. Tradicionalno se povezuje s božanskim silama pa je stoga odličan pri unapređivanju duhovnog rasta putem meditacije. Povezuje se uz srčanu čakru.
Granat: Boja ovog kamena varira od gotovo crne do zelene, ružičaste, narandžaste i crvene. Koristi se protiv artritisa, emocionalnih problema i depresija. Dobar je talisman. Povezuje se s temeljnom čakrom.
Žad: Žad dolazi u raznim nijansama zelene i bele. Odličan je protiv visokog krvnog pritiska, problema cirkulacije, dijabetesa, bolesti bubrega i srčanih problema. Mentalno podstiče smirenost, ljubav, mudrost i umerenost. Vezuje se uz čakru solarnog pleksusa.
Jaspis: Jaspis može biti različitih boja od žute do zelene, plave i crvene. Moćan je isceliteljski kamen dobar za celo telo. Posebno je učinkovit za jetru, žuč i mehur, a leči i emocionalne probleme. Povezuje se sa svim čakrama.
Lapis Lazuli: Kamen koji se nalazi u prelepim nijansama plave, lapis lazuli je odličan za podsticanje psihičkih sposobnosti i pomoć pri duhovnom razvoju. Moćan je iscelitelj, posebno kad se radi o probavnim smetnjama, epilepsiji, krhkim i lomljivim kostima i problemima sa štitnom žlezdom. Nemojte ga nositi predugo jer vas može rastaviti od stvarnosti. Povezuje se s grlenom i srčanom čakrom.
Malahit: Malahit dolazi u fascinantnom spektru zelenih boja. Moćan je iscelitelj, a posebno je koristan protiv nesanice, pri poboljšavanju cirkulacije i pomaganju slezini i gušterači u radu. Dobar je za uravnotežavanje emocija i odličan pri podsticanju vizualizacije. Vezuje se uz čakru solarnog pleksusa.
Mesečev Kamen: Bezbojni kamen plavičastog ili srebrnkastog odsjaja, mesečev kamen uravnotežuje emocije, pomaže kod mentalnih poremećaja, poboljšava logiku i intuiciju i raspršuje zadržavanje tečnosti u telu. To je vrlo ženstveni kamen a tradicionalno se povezuje s plodnošću. Mjesečev kamen povezan je sa srčanom čakrom.
Opal: Višebojni kamen koji se preliva u prekrasnim duginim bojama, opal ojačava, podstiče stvaralačke osobine, poboljšava vid i podstiče intuiciju i duhovne uvide. Povezuje se uz čeonu čakru.
Gorski Kristal: Gorski kristal odličan je protiv negativnog razmišljanja i negativnih energetskih sila. Odličan je za podizanje energije, pozitivnog mišljenja i intuicije, a posebno za ohrabrivanje mudrosti i postizanje emocionalnog mira. Dobar je za sve, a povezuje se sa svim čakrama.
Ružičasti Kvarc: Ružičasti kvarc dolazi u nijansama ružičastog i sivog. Odličan je protiv strahova, teskobe, stresa i negativnih emocija a pomaže oslobađanju od besa, ljubomore i osećaja krivice. Budući da potiče maštu i viši um, dobar je izbor za meditaciju. Povezuje se uz srčanu čakru.
Rubin: Ovaj crveni dragi kamen odličan je za isceljivanje krvnih poremećaja (hinduistička legenda govori o tome da su rubini dijamanti pomiješani s krvlju) i jetrenih problema, a dobar je i za podsticanje imunološkog sustava. Stvara emocionalnu ravnotežu, unapređuje osećaj celovitosti, optimizma i osećaja smirenosti te pobeđuje ljubomoru. Povezuje se uz srčanu čakru.
Safir: Najpoznatiji oblik je tamno plavi, ali safiri se mogu naći ponekad i u bledo plavoj, ružičasto-ljubičastoj, narandžastoj, žutoj i zelenoj boji. Taj kamen je posebno dobar protiv groznica, živčanih oboljenja i astme, a stvara osećaj duhovnosti i mira. Povezuje se uz čeonu čakru.
Topaz: Boje tog kamena idu od sivkasto žutih i oker boje do plavih. Topaz je odličan za odstranjivanje otrova iz tela i dobar je za lečenje grla, protiv kašlja i boljki povezanih sa živcima, uključujući i kožne probleme. Smiruje i podstiče mudrost i samoizražavanje. Povezuje se sa čeonom čakrom.
Turmalin: Ima više boja od bilo kojeg dragog kamena uključujući i jasne žute, zelene, plave, ružičaste i crvene tonove. Deluje zaštitno, podstiče samopouzdanje i raspršuje strahove. Posebno je delotvoran protiv mentalne poremećenosti i poremećaja, podstiče snagu volje i stvara emocionalnu ravnotežu; pomaže dobru probavu, uravnotežava preteranu sklonost debljanju, i isceljuje grlobolju i gušu. Povezuje se sa svim čakrama."

Setila sam se priveska ružičastog kvarca, kupljenog na moru pre par godina. Izgleda da je vreme da počnem redovno da ga nosim.

Нема коментара:

Постави коментар