субота, 18. јануар 2014.

Proces Prisutnosti (The Presence Process) - Michael BrownKnjiga "Proces Prisutnosti" Majkla Brauna, PROCES PRISUTNOSTI PDF, predstavlja alat u vašim rukama. Od svih knjiga koje sam pročitala ona mi je najviše pomogla u čišćenju emotivnih, negativnih programa usađenih u moju podsvest u prvih sedam godina života. Zapravo, ne bih rekla čišćenju već bih upotrebila novi, odgovarajući izraz INTEGRISANJE. 


Kao što i piše u uvodu, ovo je jedna od knjiga koje kad pročitate sve ostale knjige ćete baciti. Nisam ih bacila ali sam ih blago zanemarila i svejedno sam zahvalna jer one su bile put koji je vodio ka nekim drugim. Da ih nisam pročitala ne bih ni bila spremna za lekcije koje dolaze u moj život.

Kada sredite svoj život površinski, ispunite većinu svojih želja, probate većinu stvari koje vas interesuju, vidite da je tu tek početak.

Ova knjiga mi je pomogla da uspostavim odnos sa svojim unutrašnjim detetom, s obzirom da sam se u tokom tog procesa koristeći havajsku tehniku zaglavila. Meditacija unutrašnje dete je ostala ka nezavršen posao.
Nakon toga sam istraživala na drugoj strani. I shvatila da je ono što mi je neophodno sve vreme tu. Pokrenula sam Proces.

Kada pokrenete proces, koji traje 10 nedelja, pokrenuli ste događaje koje treba integrisati iz vašeg najranijeg detinjstva. Nije prijatno. Ali je postepeno, blago i daje rezultate. Proces prisutnosti leči vaše emotivno telo. Kao posledica toga nestaju i mentalne i fizičke nelagodnosti..
Svako doživljava i prolazi kroz proces na različite načine, pa je stoga besmisleno pisati o iskustvima kroz koja prolazimo tokom nedelja.
Morate biti disciplinovani i dovršiti proces do kraja. Jer tek tada dolazite do mogućnosti da postanete celoviti.

Dosta sam naučila tokom mog prvog prolaska kroz Proces, a kao rezultat, na kraju razrešilo se nekoliko stvari u mojoj porodici koje su godinama bile statične, tako lako i jednostavno da sam se sve vreme pitala da li je moguće.. Sve ono što se dešava u vaščoj bližoj okolini je vaše ogledalo. Aka oko sebe vidite napredak to znači da i vi napredujete i obrnuto..

Ovih dana ponovo sam ušla u Proces. Trenutno sam u drugoj nedelji.

Više nemam želja. Ni ciljeva. Više se ne bavim planovima za budućnost i trudim se da ne razmišljam o prošlosti. Ovaj trenutak mi je važan. Trenutak u kome sam se našla na ovom svetu i imam priliku da uživam u njegovom savršenstvu.
Da li je teško živeti izvan vremena i izvan tokova današnjih dešavanja? Da li je sumanuto takvome nečemu težiti u vreme kapitalizma koji šiba po ljudima i njihovim životima? Jesmo li satkani od snova?

Čekam odgovore..
U međuvremenu živim. Dišem. Osećam. Igram li se?

Moje putovanje ka sebi samoj je započelo davno. Prva iskra je zapaljena u mojoj duši kada nisam bila svesna da postoji nešto drugo od mene same, onog što mi se dešava i kako se osećam.. Kada sam sasvim blizu odgovora bude mi jako teško. Kao da se neki deo mene odvaja i nestaje.

Sada se upravo tako osećam. Simptomi prehlade i gripa pojačavaju moju svest da se nešto dešava. Ne prijaju mi isti ljudi... Ali sve je to proces.

S obzirom da je Proces Prisutnosti jedinstveno, lično putovanje u svesnost sadašnjeg trenutka koje vam pomaže da integrišete negativni emotivni naboj utisnut u vaše emocionalno telo, svako ga doživljava različito. Tako da mi ne preostaje ništa drugo nego da vas pozovem na ovo putovanje.

4 коментара:

 1. Odlican test :-) delim...Hvala za knjigu :-)
  Jedno pitanje: Kako ste uspeli PDF da ubacite u blog?

  ОдговориИзбриши
 2. Ubedljivo najbolji autor koga sam čitao do sada... Prevazišao je sebe svojim delom "Proces prisutnosti"... Nema promene vaših uverenja i navika bez rada na sebi... Samo kada zdušno prionete na posao možete očekivate konkretne rezultate u životu. Hvala što ste pisali o ovako sjajnom autoru i njegovom remek delu...

  ОдговориИзбриши
 3. Odlicna tehnika ,preporucujem je svima
  Odlican odabir tekstova u Vasem blogu
  Hvala

  ОдговориИзбриши