уторак, 6. децембар 2011.

Usklađivanje sa okolinom

Kako približiti sebe svetu? Kako da postenemo jedno? Možda nije loša ideja početi sa okolinom..
"Je li vam se ikad dogodilo da ste, šetajući prelepim krajolikom odjednom osetili takav mir da ste shvatili da ste jedno sa svetom oko sebe, kao da ste deo drveća, neba, ptica? To je prekrasan, snažan osećaj a zato se i zove »vrhunsko iskustvo«. Problemi izblede a život izgleda nešto sasvim drugo, lepše i mirnije."


 Kada bi svako od nas uvažavao svoju okolinu, čuvajući je i ne zagađujući živeli bismo u prekrasnom svetu. Zamislite naš grad bez smeća, papira po ulici.. Svako može da utiče na svoju okolinu, fizički i mentalno. Doći će dani kada planeta Zemlja neće više moći da izdrži nasilje koje se nad njom sprovodi. Ona već sada daje jasne znake u vidu zemljotresa, poplava i ostalih nepogoda. Na nama je da se zapitamo koliko će upozorenje još trajati.

Paralelno sa širenjem svesti u odnosu na Zemlju, razmislimo šta radimo drugim ljudima. Zlatna sredina između onih ljudi koji gledaju samo sebe i onih drugih, na usluzi svima pomaže nam da se uskladimo sa osećanjima drugih ljudi. Neophodno je razviti intuiciju u odnosu na ljude koje ne poznajemo dobro. Da naučimo osetiti kada žele biti sami, kada im treba uteha ili kada ne žele da se sa nama vide. Svako odašilje podsvesne poruke o tome kako se oseća, naše je samo da naučimo da ih tumačimo. U tome nam mogu pomoći knjige iz oblasti govora tela.

Vežbajući svoje šesto čulo moguće je osetiti vibracije u vazduhu oko sebe. Kada uđete u neki novi prostor, pokušajte da se smirite i koncentrišete na osećaje koji vam se javljaju u vezi tog mesta. Kasnije je moguće delovati slušajući svoje instikte.
Posmatranjem sebe u odnosu na svoju okolinu osim razvijanja same percepcije i poboljšavanja odnosa pomaže nam da bolje razumemo svet.


Нема коментара:

Постави коментар