среда, 7. децембар 2011.

Odmor

Da biste uspeli sve da uradite kako treba i pritom da izgledate lepo veći deo dana, odmorite se. Nije bitno da li imate mnogo posla, bebu ili zahtevnu porodicu ili šefa, već da sebi iskažete poštovanje tim mini odmorom u toku dana ili krajem nedelje. Ne nadajte se mnogo u godišnji odmor, već to učinite sada. 



Na kraju nedelje ili pri kraju, odredite jedan dan kada ćete isključiti sve uređaje: telefon, kompijuter, tv..Ako na početku ne možete da priuštite ceo dan, počnite sa polovinom dana. Idite u prirodu, čitajte nešto ili jednostavno sedite uz kafu ne razmišljajući ni o čemu. Provedite dan bez uređaja.
U toku dana odvojte pola sata samo za sebe. Slušajte muziku, napunite kadu vodom, mažite se aromaterapijskim uljima..radite bilo šta što vas opušta. Na poslu ili kod kuće, prilikom obavljanja težih zadataka, učenja itd. zastanite za trenutak, zatvorite oči, udahnite duboko nekoliko puta, zamislite vaš zadatak obavljen i vas srećne. Protegnite se ili se prošetajte, nastavite sa radom.
Ako na ovaj način budete vodili računa o svom duhu i telu, osetićete promenu na sebi vrlo brzo. Život će biti za nijansu lakši, do sledeće pozitivne navike koja će vas voditi za još jednu nijansu napred.

Нема коментара:

Постави коментар