четвртак, 12. јануар 2012.

Snaga Namere

Naše misli utiču na događaje u našem životu, tj, misli nas premeštaju u odgovarajuće sektore prostranstva varijanti sa odgovarajućim scenarijom i scenografijom. Naše misli oblikuju energiju koja kroz nas prolazi i prenosi nas na linije života usklađene sa tim mislima. U stvarnom životu naše misli malo znače ako ne postignemo ono što samim razmišljanjem želimo postići. Treba delovati.


Zašto pokušaji vizualizacije onoga što želimo često ne donose rezultat?
Prvi razlog je u pridavanju važnosti tj. stvaranju suvišnog potencijala na željenom cilju, što dovodi do neravnoteže u Univerzumu.
Drugi razlog je inertnost materijalne realizacije varijanti. Ne postižemo cilj jer nismo dovoljno uporni.
Treći razlog je želja ljudi da odjednom sve postignu, pa tako postavljanjem više ciljeva koji jedni sa drugima nemaju nikakve veze, mentalna energija se rasipa u prazno. Struja varijanti vam neće dozvoliti da istovremeno plivate na različite strane. Usredsređenost na ciljani sektor najefikasnije funkcioniše kada su sva nastojanja usmerena na samo jedan konkretan cilj. 
Ipak se neke želje ne ispunjavaju. Odgovor zašto je to tako je da do realizacije ne dolazi zbog želje nego zbog orijentacije na ono što se želi postići. Ne deluju same misli na ono što želimo postići već NAMERA, koju definišemo kao odlučnost imanja i delovanja. Dakle, ostvariće se namera a ne želja.
Primer, zamislimo želju. Želja je oblikovana u našim mislima i shvatamo šta želimo. Hoće li sama želja uraditi ono što želimo? Ne, želja sama po sebi ne stvara nikakvu aktivnost. Želja se ispunjava samo ako su misli o želji odrađene i ostala je odlučnost delovanja. Može li odlušnost delovanja ispuniti želju? Takođe ne može. Doneli ste završnu odluku da ćete ispuniti želju a želja se i dalje ne ispunjava. Šta onda ispunjava želju? Šta sledi nakon donešene odluke? Namera. Želje se ne ispunjavaju željom ili odlukom , već zahvaljujući nameri. Sili koja konkretno i ostvaruje delovanje, odlučnost imanja i delovanja, sila koja motiviše naše mišiće da se aktiviraju, nas da se pokrenemo..Vrlo je teško definiati nameru. Nepostojana osobina. Teško ju je naći a lako izgubiti.
Želja nam sama po sebi ne donosi ništa. Naprotiv što jače želimo nešto, aktivniji je otpor sila ravnoteže.  Želja je usmerena na sam cilj, a namera na proces postizanja cilja. Želja se realizuje kroz stvaranje suvišnog potencijala želje za postizanjem cilja. Namera se ostvaruje kroz delovanje. Namera ne prosuđuje da li je cilj dostižan ili nije. Odluka je već donesena i zato joj samo preostaje delovanje. Ako budete razmišljali da li je moguće "leteti" nećete uspeti u svom naumu da "poletite". Da biste "poleteli" potrebno je jednostavno posići se u vazduh u z pomoć namere. Izbor bilo kojeg scenarija ne ostvaruje se željom nego, već čvrstim usmeravanjem na postizanje željenog. Ne promišljajte i ne želite već jednostavno imajte i delujte.
Zahvalnost je bitna zato što se u svojoj biti nalazi blizu bezuslovne ljubavi. Iskrena zahvalnost odašilje stvaralačku energiju.
Smisao daje namera da izaberete. Svoju sudbinu. Ako parametri vašeg odašiljanja odgovaraju vašem izboru i pritom se ne narušavaju zakoni, to ćete i postići. Izbor nije molba nego vaša odlušnost imanja i delovanja.
Namera ne stvara suvišni potencijal zato što se energija potencijala želje troši na delovanje. Želja i delovanje objedinjuju se u nameri. Rešavajući problem, delujte. Razmišajući o složenosti problema stvarate suvišni potencijal. Očekivanje, teskoba, želja i razmišljanje samo oduzimaju energiju. Delujući realizujete energiju namere. Ostvarujući nameru, imajte poverenja u tok varijanti i problem će se sam od sebe rešiti. 

Нема коментара:

Постави коментар