понедељак, 9. јануар 2012.

Pospremite...

Često sam u savetima o uspehu, ličnom razvoju i sličnim temama nailazila i ovaj savet: Pospremite kuću, prostor oko sebe, radni prostor,radni sto, foldere u kompu, bookmarks (da, da..), ormare, dokumenta, papire, mozak, Misli, sve..POSPREMITE!


Jedno od osnovnih pravila Feng Shui-a, kineske "nauke o stanovanju" jeste uredan i čist prostor kroz koji energija "či" može slobodno da se kreće. Da bi blagostanje i prosperitet ušli u dom ili kancelariju, potrebno je provetriti, posremiti i očistiti te prostore. I to je jedna od najvažnijih stvari u ovoj nauci. Da li ćete kupiti tronogu žabu koja donosi sreću ili zid obojiti u crveno, vaša je stvar, ali promene neće biti ukoliko je energija zakočena neredom u prostoru. Očistite ulaz u kuću ili stan, pospremite ćoškove i oslobodite se stvari koje vam ne trebaju, koje ne volite, ne koristite ili su neispravne. Ovo poslednje važi za garderobu, stvari u kući, predmete.. U spremanje svoje okoline spada i radni prostor, komp, dokumenta i fascikle. 

Spremanje svojih misli? Teško ali ne i nemoguće. Neophodno je izbaciti negativne misli i što više misliti pozitivno! Postoje razne tehnike koje pomažu u ovom procesu a jedna od najjednostavnijih podrazumeva sledeće: Kada naiđe jedna loša misao, konstatujmo da je to samo negativna misao, prihvatimo je i pustimo. Sledeća neativna misao bi joj dala moć, zato se trudimo da sledeća bude pozitivna. Možemo tako što prvu izvrnemo ruglu i dovedemo do apsurda ili ismejemo. Npr ako je negativna misao vezana za neku osobu, zamislimo je sa ušima Mikija Mausa ili zamislimo da nas ta osoba podržava ili već šta je suprotno od onoga što nosi negativna misao. Vežbom postižemo rezultate.

Pospremanje starih programa, uverenja, stavova, emocija i navika. Ovo bi trebalo da bude za ceo život. Uvek će imati šta da se pospremi. Imaginacijom. Revizijom. Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti. Volim te. EFT-om. Afirmacijom. Molitvom. Oslobodimo se. Oprostimo i zaboravimo. Promenimo. Razvucimo osmeh. Sami biramo.. Ako već niste, počnite što pre.

Pospremite rečnik! Izbacite psovke i negativizme. Zamenite ih sa rečima poput: savršeno, čudesno, fenomenalno, odlično divno.. LjUBAV je reč sa fascinantnom vibracijskom jačinom, ona odzvanja poput ružičastog groma u kosmosu. Kada ste god tužni samo ponavljajte: LJubav, Ljubav, LJubav... Zamislite koliko je jaka, i kakav joj je motiv!


Нема коментара:

Постави коментар