среда, 11. јануар 2012.

Putovanje duše



Duša se usklađuje sa nerealizovanim sektorima prostranstva varijanti ( model beskonačnih opcija onoga što je bilo, što jeste i što će biti) i te prizore vidimo u svojim snovima. Snovi nisu iluzije u uobičajenom smislu te reči. Razum ih ne zamišlja, već ih stvarno vidi.
Duša u snovima putuje. U razne virtuelne sektore sa različitim scenarijima i scenografijama. I ukoliko se suviše udalji od našeg stvarnog sektora, naćićemo se u nepoznatom okruženju i videćemo mesta i ljude koji ne postoje u našim stvarnim životima.



Što se predskazanja budućnosti u snovima tiče, prostranstvo varijanti je toliko raznoliko, da nema smisla razmišljati o tome da li će se baš taj sektor koji smo u snu videli ostvariti, pogotovo ako je po scenariju i ljudima u njemu udaljen od naše sadašnje linije života. A ako se nalazi blizu, što opet ne može biti potvrđeno, može sadržati informacije o budućnosti.
U realnosti duša može da predoseti buduće događaje, a kao znak mi dobijamo stanje duševne ugode u odnosu na sadašnju liniju života ili predstojeću prekretnicu. Samo Bog zna gde u snovima leti duša. Ona može odleteti gde god poželi, zato se u tu informaciju ne valja pouzdati.
 San se odvija prema scenariju zatvorenom u sektoru. Čim duša dođe u određeni sektor, u njemu se sve odvija prema očekivanjima, strahovima i predstavama koje su duša i razum stekli u stvarnom životu. Sve se ostvaruje trenutno. To se događa zato što seduša ugađa na varijantu koja se pojavila u mislima. Ona bira varijante u skladu sa mislima i očekivanjima. Istovremeno sa njima odvija se kretanje duše u prostranstvu varijanti. Misli i očekivanja daju dinamiku scenariju. Ako je kontrola razuma oslabljena, sanjamo besmislice i nebuloze.
U lucidnom snu možemo namerno menjati sadržaj tj namerom birati scenario. Čim se u mislima stvori namera da nešto uradimo, duša se preorijentiše na sektor sa odgovarajućim scenarijem. U stvarnom životu se dešava isto to, sa razlikom u brzini ispunjenja scenarija. Šta mislite, to ćete pre ili kasnije, i dobiti. Naš cilj je steći sposobnost da menjamo scenario u stvarnosti. Neizmerno je važnije naučiti buditi se u stvarnom, nego u nestvarnom životu.
"Lucidni snovi su tajanstvena vrata u nepoznato." Kao takvi nose i izvesnu opasnost od mogućnosti ne vraćanja iz lucidnog sna. Ne postoji opasnost kada duša leti po nerealizovanim sektorima, već kada slučajno dospe u realizovane. Lucidni san može biti opasan zato što razum nakon što oseti neograničenu slobodu može postati neoprezan i zalutati ko zna gde. Nije poznato može li se duša vratiti nazad. Ne treba se plašiti snova ali ako na pomen lucidnih snova osetite nelagodu, njima se ne biste trebali baviti. Duša oseća približavanje neugodnosti bolje nego razum.


Нема коментара:

Постави коментар