петак, 27. јун 2014.

Prihvatanje je početak promene..

Sve što nam se dešava, bilo lepo ili ružno, treba da prihvatimo. Bez osuđivanja i otpora.. Isto važi i za ljude i za situacije..
Majkl Braun, autor knjige Proces Prisutnosti kaže "Ne ubijajte glasnika. Primite poruku." A pod glasnicima podrazumeva ljude i situacije koje nas uznemiravaju.
"Glasnici" su neintegrisana ( recimo, još nerazrešena..) emotivna sećanjai ožiljci iz ranog detinjstva koja se javljaju u našem odraslom dobu.
To su zanemarena deca u nama.
I neće nas ostaviti na miru. Dolaziće u naš život u obliku pojedinaca, događaja i okolnosti koje nam izazivaju bol i neprijatnost. Ispoljavaju se kroz BES, STRAH ILI TUGU (BOL).

Ponekad se tuga desi, ponekad si to što jesi...


Slika preuzeta sa bizlife.com

Šta mi radimo kada nam se desi TUGA,STRAH ILI BES? Reagujemo. Fizički, mentalno ili emotivno. Pokušavamo mentalno da shvatimo šta nam se dešava, "da rešimo problem", pokušavamo da se fizički uklonimo iz situacije ili okolnosti ( menjamo, posao,stan, partnera..). pokušavamo da odvratimo pažnju od situacije/okolnosti ili osobe - idemo u teretanu, sprovodimo dijetu, menjamo frizuru, izbegavamo osobu koja nas uznemiruje, trudimo se, čitamo..držimo se po strani..
Ali tako ne pomažemo našem unutrašnjem detetu. Ono nastavlja da traži pažnju i prihvatanje, i nastavlja da pati...

Ključ je u tome da prestanemo da bežimo, izbegavamo ili da na druge prenosimo svoje nerešene emotivne naboje iz detinjstva, koji će se pojavljivati u našem životu iznova i iznova sve dok ne obratimo PAŽNJU na njih, pružajući im bezuslovnu PODRŠKU. Postojimo uprkos njima. Pravimo im društvo blagim prisustvom i bezuslovnom podrškom punom ljubavi sve dok se ne smire. Ne treba ništa da kažemo ili uradimo, već da ih pustimo da osete naše saosećanje.
Post napisan uz pomoć knjige Proces Prisutnosti, Majkl Braun, neki delovi u potpunosti preuzeti.

Info za sve one koji traže POSAO:

Na sajtu Čarobne Knjige u toku je akcija 3 knjige za 499 din.(do 30.06, požurite!!) Među pomenutim naslovima nalazi se i apsolutni hit Vodiča za traženje posla: Koje je boje vaš padobran?

Prijatno sam iznenađena ovom knjigom. Na čak 398 strana nalazi more AKTUELNIH informacija, primera, uputstava, saveta..Zaista vredna knjiga i što je najvažnije izdata je 2013 godine. Nešto najbolje iz ove oblasti što sam imala prilike da pročitam. Pravo otkrovenje...
Dakle, iza ovog smešnog naslova krije se:


"Najpopularnija i najprodavanija knjiga svih vremena u oblasti vodiča za traženje posla

Koje je boje vaš padobran? je najpotpuniji vodič za one koji prvi put traže posao, kao i za one koji žele da promene karijeru. Tri decenije nakon prvog izdanja, ova knjiga je i dalje na svim listama bestselera, od sajta Amazon.com do časopisa Businessweek. Šest godina je bila na listi bestselera časopisa New York Times, a prevedena je na dvadeset jezika.

Knjiga koja je pred vama predstavlja obnovljenu i sasvim aktuelnu verziju, a sadrži podroban plan kojim možete promeniti svoj život. S novim primerima, uputstvima i savetima, Padobran predstavlja „zlatni standard u poslovnim vodičima” (prema magazinu Fortune).

„Koje je boje vaš padobran? i dalje predstavlja najpotpuniji vodič za traženje posla… Ova knjiga ne samo što sadrži sve potrebne informacije već pomaže i u psihološkoj pripremi.” New York Times

„Savetnik teške kategorije. Padobran je najprodavaniji vodič za traženje posla svih vremena, prodat u deset miliona primeraka, a od strane Kongresne biblioteke proglašen je za jednu od dvadeset pet knjiga koje su oblikovale svest savremenih čitalaca – što Bolsa svrstava u društvo Malkoma Iksa, Roberta Luisa Stivensona i Boga, čija Biblija je večiti bestseler.” New York Post

„Tri moje knjige o gerila marketingu su na različitim listama bestselera na Amazonu, ali nijedna nije kvalitetna kao Padobran. Malo šta uopšte može da mu konkuriše.” Džej Konrad Levinson, autor Gerila marketinga

„Ovo izdanje je prepuno novih preporuka i klasičnih saveta koji su se održali do danas jer su odlični.” About.com – sekcija Job Searching"




Нема коментара:

Постави коментар