четвртак, 5. јул 2012.

Kraj EXxperimenta Dan 30

Kraj experimenta.
Početak perioda experimenta mi je tekao vrlo sporo ali se kasnije, pogotovo pred kraj sve nekako ubrzalo. Poslednji dani su mi proleteli.
Uživala sam u ovim danima, više nego sto sam očekivala. Divila sam se životu, sebi, ljudima i prirodi. Osećam se kao da sam se vratila sa putovanja prepuna utisaka, različitih boja, mirisa i ukusa.. 





U početku, delovao je moj organizatorski duh iz podsvesti, iako sam ga svesno isključila. Isplanirao je na koji način, kada, i koliko ću da radim/odmaram/učim iako mi to jasno nije stavio do znanja, kao i obično na papiru. Kada sam ga nekoliko dana uzastopno ubeđivala da ne moramo to da radimo i da čak nemamo novi planer, predao se. Svi njegovi prioriteti pali su skoro na samo dno. Na prva mesta izbili su ciljevi/želje koji su mi nekada bili na desetom, petnaestom mestu. Čekali svoju priliku. Ali mi se uvek bavimo sa nekoliko prvih, ko koliko može. Retko ko uspeva da broj dovede do 10..
Moj kreativni hobi o kome sam pisala sada spada u prva tri cilja, organizacijski gledano. Vrlo brzo, za mesec dana, rasplamsao je sav svoj potencijal i danas pored ličnog zadovoljstva, kreativnog ventila ( za koji mislim da treba svako da ima), predstavlja i izvor prihoda. A šta sam ja uradila da se to desi? Skoro pa ništa. Malo poslušala svoje srce, malo radila što se nametne i malo sasvim malo organizovala. 
U periodu za koji sam odredila da bude experiment mislila sam da ću najviše učiti strani jezik, međutim ni to nije bilo tačno. Učenje jezika je bilo tek na drugom, trećem mestu.. Ali se prilično iskristalisalo šta ja tačno u okviru toga želim.
Prilično sam opuštenija po pitanju moje karijere i njenog pravca. Zapravo sam tek sa da svesna da nisam bila dovoljno opuštena iako sam to sve vreme mislila. Mislim da mi je kreativni hobi dao tu vrstu ravnoteže koja je bila neophodna da bi poklopila strah od izbora, odluka i neizvesnosti. Pored toga prilično sam sigurna da sam na dobrom putu da napravim svoje finansije onako kako to želim. Svakodnevno stižu potvrde o tome. Moj emotivni status se nije promenio, ali sam u stanju da predvidim kada će se to desiti i otprilike na koji način, što pored drugih stvari ima veze sa mojom spremnošću za promenom u tom segmentu. Drugim rečima, sve sam spremmnija za taj korak.
Na koji način sam čistila? Interesantno je da su mi ove divne reči: Hvala ti i Volim te dolazile u momentima kada sam mislila da sam na njih zaboravila. Onda kada su trebale. Uvek sam ih ispratila sa smeškom na usnama. I čudila se!
U periodu experimenta setivši se nekih momenata prošlosti, koji su ružni, imala sam utisak da je to bila neka druga devojka, kojoj se vraćam i govorim da je sve ok.. Onda se pitam zar je moguće da nam se vid toliko zamagli da ne vidimo rešenje. Kada se samo setim..


Ovo sam zapisala pre mesec dana, na početku experimenta
Šta očekujem kao rezultat ovog experimenta?


  • Očekujem bolje upoznavanje sebe 
  • Očekujem kristalizaciju svojih ciljeva, otpadanje nebitnih/svih i podizanje na viši nivo bitnih/novih
  • Očekujem građenje odnosa sa svojim unutrašnjim detetom - podsvesti koji će rezultirati samočišćenjem
  • Očekujem blizinu inspiracije i delovanje iz iste
  • Očekujem odgovor na pitanje da li su neophodne tehnike samopomoći ili je za predivan život dovoljno samo čišćenje.
  • Očekujem neočekivano..

Koji su benefiti experimenta?
  • Osećaj da je sve ok koji je sve jači
  • Kristalizacija ciljeva, jasnoća
  • Mogućnost dogovora sa unutrašnjim detetom
  • Osećaj da je život divan u svakom momentu
  • Promena odnosa prema prošlosti
  • Neka čudna lakoća života
  • Raspred prioriteta prema mom senzibilitetu
  • Verovatno nekoliko sekundarnih koje ne mogu okarakterisati ili definisati

Što se tiče odgovora na pitanje:   Da li su neophodne tehnike samopomoći ili je za predivan život dovoljno samo čišćenje? on definitivno glasi Nisu neophodne. Mogu biti vaš izbor ali ne isključuju mogućnost uspšeha ako ih ne koristite. Nije u tome Tajna. Tajna je u tebi.

Šta je moja odluka povodom experimenta?
Experiment u stvarnom životu uz minimalnu organizaciju. Rad na ciljevima koji su se kristalisali prilikom experimenta, u smislu onoga što se samo nametne. Povremeni extremni experiment od 30 dana bez planera, ciljeva..koji bi imao svrhu čišćenja.

Uhvatila sam pozitivni talas.
Shvatila sam.
Sve se poklapa.
I najmanja sitnica
Čim se nešto ne uklopi a zahteva ogroman napor, to nije to.

Kao što rekoh sve je u tebi. Ti si savršen. U životu koji živiš.